[Dota] When starting GEP after a match has already begun, lobby_type stays empty

Related Games:
Dota 2

Related app/team name (not a must if you want to keep it private):
DotaPlus

Issue Description:
Usually when Overwolf is running before a match has started, once a match starts, the GEP will properly pick up its lobby_type and game_mode. If you have Overwolf closed before a match, and open it after it started (specifically in the pick phase) - only game_mode will be populater, and lobby_type will remain empty.

Can you reproduce it (exact steps to reproduce):

  1. Close Dota 2.
  2. Queue for a Dota 2 match
  3. Accept it
  4. Wait for pick phase to begin
  5. Open Overwolf

Impact for my app: [e.g. x% of the users complained about it, it’s a show-stopper]
There’s not a few users who prefer to have Overwolf close and only remember to open it when they find a match. This bug makes it so the app is unusable for this people. It’s not a show-stopper, but it’s important.

Do you currently have a workaround?
No.

Example log for the working case (Overwolf was open before the match was found and accepted):
As you can see, they start as both None, then lobby_type is populater and then game_mode

17:36:13 [PLUGIN INFO] {"channelId":10054261,"category":"game_info","key":"game_mode","value":"{\"lobby_type\": \"NONE\" , \"game_mode\" : \"NONE\"}","valueLength":45}
17:47:54 [PLUGIN INFO] {"channelId":10054261,"category":"game_info","key":"game_mode","value":"{\"lobby_type\": \"DOTA_lobby_type_name_ranked\" , \"game_mode\" : \"NONE\"}","valueLength":68}
17:48:14 [PLUGIN INFO] {"channelId":10054261,"category":"game_info","key":"game_mode","value":"{\"lobby_type\": \"DOTA_lobby_type_name_ranked\" , \"game_mode\" : \"GameMode_AllDraft\"}","valueLength":81}

Example log for the broken case (Overwolf is opened after the match was found and accepted):
There is no event with both as None, no event for populating lobby_type. Only one event to populate game_mode

18:29:13 [PLUGIN INFO] {"channelId":10054261,"category":"game_info","key":"game_mode","value":"{\"lobby_type\": \"\" , \"game_mode\" : \"GameMode_Turbo\"}","valueLength":51}

Hey @Tsury thanks for the feedback, we’ll look into this and get back to you.

Hello again @Tsury, we released a fix for the issue in GEP version 211.0.0.

This topic was automatically closed after 11 days. New replies are no longer allowed.